PÁLYÁZATOK

Projekt azonosító: PM_KKVTELEP_2018/177 

Telephelyfejlesztés a Thermotrading Kft-nél meglévő raktárépület felújításával 

Kedvezményezett: Thermotrading Kft.

Megvalósítás helye: 2700 Cegléd, Szolnoki út 73. hrsz: 2631/62

Szerződött támogatás összege: 23 961 353 Ft

Projekt azonosító: PM_KKVTELEP_2018/177

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.07.31

A Thermotrading Kft. központi funkciót ellátó meglévő rossz műszaki állapotú telephelyének felújítására, illetve jelenleg alig használható raktári részeinek helyreállítására irányul a projekt, annak érdekében, hogy a cég tovább növelhesse szolgáltatási kapacitását, illetve megfelelő körülmények mellett működhessen és termékeit tárolhassa.

A felújítás után az épületben nemcsak az eddig tárolt alapanyagok, és gépek mennyisége növekszik, hanem a megfelelő körülmények kialakítása miatt lehetőség nyílik egyéb a szolgáltatás szempontjából fontos sérülékeny anyagok tárolására. Mindemellett a jelenleg műszaki állapotuk miatt nem használható épületrészek is használat alá kerülnek, mely a szolgáltatás végzéséhez szükséges tárolt alapanyagok és eszközök mennyiségének növekedését is eredményezi.

Előzőeket figyelembe véve elmondható hogy a cég az anyagok tárolhatóságának mennyiségi és minőségi emelése miatt gyorsabb kiszolgálásra lesz képes a hosszas beszerzési idők leredukálásával. Valamit párhuzamosan több projektet is képes lesz megvalósítani, kivitelezni. A megfelelő tárolás eredményeként az anyagokat alacsonyabb beszerzési áron, nagyobb mennyiségben tudjuk beszerezni, így a vállalkozás eredményessége, költséghatékonysága is nő.

A vállalkozás meglévő üzleti kapcsolati és ügyfélköre is garantálja a későbbiekben a megfelelő mennyiségű, illetve egyre növekvő tendenciát mutató megrendeléseket, ezáltal az ingatlan szükségességét.

A fejlesztéssel érintett telephely a Cegléd 2631/62 hrszú ingatlan, mely természetben a 2700 Cegléd, Szolnoki út 73. szám alatt található. Az ingatlan 100%-os tulajdonosa a Thermotrading Kft. A teljes ingatlan 3171 m2 alapterületű, a rajta található fejlesztéssel érintett épület 773,69 bruttó m2; 660,39 m2 nettó hasznos alapterülettel rendelkezik.


Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04145 

Kedvezményezett: Thermotrading Kft.

Megvalósítás helye: 2700 Cegléd, Szolnoki út 73. hrsz: 2631/62

Szerződött támogatás összege: 28 462 239 Ft

Projekt azonosító: GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04145

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.28

A fejlesztés tárgya, célja:

Kapacitásbővítő fejlesztés megvalósítása a "Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban" című, GINOP Plusz-1.2.3-21 kódszámú pályázati konstrukcióban nyertes projektben.

A projekt tartalmának részletes bemutatása:                         

A vállalkozás GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-04145 azonosító számú projektje megvalósítása során 41.20 - Lakó- és nem lakó épület építése tevékenységét fejleszti 2700 Cegléd, Szolnoki utca 73. hrsz 2631/32. alatt található megvalósítási helyszínén.

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című projekt felhívás lehetőséget biztosított a cég termelési kapacitásának bővítésére.

A projektben beszerzésre kerülő összesen 4 db anyagmozgató berendezés használata lényegesen javítja a termékek telephelyi mozgathatóságát. Raktáron belül az anyagok sokkal gyorsabban és kisebb helyen és nagyobb mennyiségben válnak tárolhatóvá. A 4 db új targonca 2 új munkahely létesítését vetíti elő. A feliratozó berendezés a saját márka építése és a prémium minőségű termékek érintettségében kerül beszerzésre.

A fejlesztés részeként megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazása is megtörténik mely által a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi üzleti építmények energiaigényének fedezése is megtörténhet. A napelemes rendszer energiatermelése az elektromos targoncák, raktár és kiszolgálórészek, irodai berendezések villamos energia ellátását teszi lehetővé.

A cég munkafolyamatait digitális transzformáció teszi hatékonyabbá a jövőben. A projektben megvalósuló digitális transzformáció során a különböző IKT technológiák folyamatokba illesztésével a cég üzleti folyamatai teljesen megújulnak. A komplex fejlesztés részeként üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele is megtörténik.

Az európai uniós támogatás hatékony felhasználása eredményeképpen a Thermotrading Kft. működési folyamatai fenntarthatóvá válnak, a projekt eredményei hozzájárulnak a vállalkozás alkalmazkodni képes és hatékony működéséhez.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg..